Προέρχεται από την ποικιλία Ξινόμαυρο και η οινοποίηση του σε χαμηλές θερμοκρασίες του προσδίδουν ένα έντονα φρουτώδη χαρακτήρα όπου κυριαρχούν τα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων. Πολύ καλός σύντροφος της ιταλικής κουζίνας αλλά και τοπικών σπεσιαλιτέ.

  • Ετικέτα: «Ροζέ» Αϊδαρίνη
  • Παραγωγός: Χρίστος Αϊδαρίνης
  • Οινολόγος: Μιχάλης Μιχαηλίδης
  • Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%
  • Τοποθεσία: Αμπελουργική Ζώνη Γουμένισσας
  • Αμπελοτόπι: Ιδιόκτητοι αμπελώνες έκτασης 60 στρεμμάτων
  • Έδαφος: Αργιλοαμμώδες
  • Τρυγητός: Τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου
  • Μικροκλίμα: Χειμώνες υγροί , ξηρά και ζεστά καλοκαίρια
  • Οινοποιήση: Σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρηθεί ο αρωματικός πλούτος της ποικιλίας
  • Ετήσια παραγωγή: περίπου 5.000 φιάλες ετησίως
  • Κυκλοφόρησε πρώτη φορά:
  • Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: εκρηκτικά φρουτώδη αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, ευχάριστη οξύτητα και μακριά επίγευση
  • Συνοδεύει: Δένει αρμονικά με πολλά τοπικά εδέσματα , ιδανικός σύντροφος και για ζυμαρικά η εξωτική κουζίνα