Πρόκειται για ένα blend Ασύρτικου – Chardonnay και Malvazia Aromatica. Απαλό κίτρινο χρώμα στην όψη, εμφανίζει σταδιακά στη μύτη αρώματα μοσχολέμονου, βερίκοκκου, λουλουδιών και αμυγδάλου. Στο στόμα είναι πλούσιο σε σώμα με μακρά επίγευση και ισορροπημένη οξύτητα. Εϊναι ελκυστικό και για διεθνείς “ουρανίσκους” ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει στοιχεία του terroir της Γουμένισσας.

  • Ετικέτα: NOTES Λευκός Ξηρός Οίνος Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία.
  • Παραγωγός: Χρίστος Αϊδαρίνης
  • Οινολόγος: Μιχάλης Μιχαηλίδης
  • Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο, Chardonnay, Malvazia Aromatica
  • Τοποθεσία: Αμπελουργική Ζώνη Γουμένισσας
  • Αμπελοτόπι: Ιδιόκτητοι αμπελώνες σε υψόμετρο τουλάχιστον 250 μ.
  • Έδαφος: Αργιλοαμμώδες
  • Τρυγητός: Από τα τέλη Αυγούστου
  • Μικροκλίμα: Βροχεροί χειμώνες, ξηρά και ζεστά καλοκαίρια
  • Οινοποιήση: Κρύοεκχυλιση 12 περιπου ωρών, ελεγχομενη οινοποίηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ωρίμανση σε δεξαμενή με τις οινολάσπες για 4-5 μήνες.
  • Κυκλοφόρησε πρώτη φορά: 2016
  • Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αλκοόλη 14 % vol , αρώματα μοσχολέμονου, βερίκοκκου, λουλουδιών και αμυγδάλου. Στο στόμα είναι πλούσιο σε σώμα με μακρά επίγευση και ισορροπημένη οξύτητα.
  • Συνοδεύει: Ψάρια, θαλασσινά, λευκά τυριά, πουλερικά με άσπρες σάλτσες.
  • Παλαίωση: Πίνεται κατά προτίμηση φρέσκο αλλά έχει τη δυνατότητα εξέλιξης τα επόμενα 2-3 χρόνια.