Πρόκειται για ένα φρέσκο ερυθρό ξηρό κρασί από την ποικιλία Syrah που οινοποιείται με τη παραδοσιακή μέθοδο της εκχύλισης σε ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα ( maceration carbonique) όπως ακριβώς και τα διάσημα Beaujolais Nouveau. Το αποτέλεσμα αυτής της ειδικής οινοποίησης μας δίνει ένα πολύ αρωματικό κρασί με νότες κόκκινων φρούτων αλλά και ιδιαίτερων αρωμάτων μπανάνας, φραγκοστάφυλου κ.α. Στο στόμα είναι πολύ μαλακό και πλούσιο σε αρώματα ενώ πίνεται δροσερό και δεν επιδέχεται παλαίωση

Ετικέτα: Nouveau Αϊδαρίνη Ερυθρός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Παϊκου.
Παραγωγός: Χρίστος Αϊδαρίνης
Οινολόγος: Μιχάλης Μιχαηλίδης
Ποικιλιακή σύνθεση: Νεγκόσκα 25%, Syrah 75%
Τοποθεσία: Αμπελουργική Ζώνη Γουμένισσας
Αμπελοτόπι: Ιδιόκτητοι αμπελώνες σε υψόμετρο τουλάχιστον 250 μ.
Έδαφος: Αργιλοαμμώδες
Τρυγητός: Αρχές – Μέσα Σεπτεμβρίου
Μικροκλίμα: Βροχεροί χειμώνες, ξηρά και ζεστά καλοκαίρια
Οινοποιήση: Σε ειδικό οριζόντιο ανοξείδωτο οινοποιητή, γεμίζει με ακέραια σταφύλια. Στη συνέχεια κλείνει ερμητικά και παροχετεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Προκαλείται έτσι ενδοκυτταρική ζύμωση για τουλάχιστον 10 μέρες. Στη συνέχεια η σταφυλομάζα οδηγείται στο πιεστήριο για να διαχωριστεί από τα στέμφυλα  και το κρασί αποζυμώνει σε μια κλασική δεξαμενή λευκής οινοποιήσης σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να διατηρήσει τα ιδιαίτερα αρώματα του. Οι τανίνες είναι σχεδόν απούσες αφού ο μούστος δεν έχει εκχυλίσει με τα στέμφυλα.
Κυκλοφόρησε πρώτη φορά: 2001
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αλκοόλη 13 % vol , έντονα αρώματα βατόμουρου, μπανάνας, μικρών κόκκινων φρούτων ενώ στο στόμα εμφανίζεται απαλό, πληθωρικό σε γεύση με καλή επίγευση
Συνοδεύει: Πίνεται συνοδεία φρούτων, ελαφριών γευμάτων και συνοδεύει άριστα το καθημερινό φαγητό, φυσικά πίνεται και σκέτο.
Παλαίωση: Καταναλώνεται φρέσκο.